Forside Gadgets Sådan kommer robotterne til at overtage vores jobs

Sådan kommer robotterne til at overtage vores jobs

3148
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Robotter vil i fremtiden overtage mange menneskernes jobfunktion, hvorfor de menneskehænder i hverdagssituationer kommer til at blive overflødige. Spørgsmålet er, om det er så dårligt, som man kunne tro?

Ofte bliver robotter fremstillet som ondskabsfulde skikkelser i science fiction-film. Ondskabsfulde væsener, der truer menneskets eksistens, fordi de pludselig løber løbsk og vil overtage jorden.

Sådan står det imidlertid ikke til i den virkelige verden. Der er nemlig ingen grund til at tro, at robotterne har konspirationer omkring at slå os ihjel. I stedet vil de komme til at overtage vores jobmarked, og det kan såmænd være slemt nok, hvis ikke vi formår at indrette os efter det. Men hvilke jobtitler er der egentlig fare for, at robotterne kommer til at tage sig af i fremtiden?

Chauffører, fabriksarbejder, gulvslibere og rengøringsassistenter kommer snart til at være et fortidslevn. Det har den nutidige teknologi allerede bevidst, men det er ikke kun de stillinger, der har lavest hierarki på arbejdsmarkedet, der kommer til at lide under robotternes fremtog.

Det bliver også job, der er baseret på viden, der overtager arbejdsmarkedet. De jobs, der er højtlønnede i dag. Her er blandt andet tale om advokater, ejendomsmæglere, jurister, praktiserende læger samt piloter, der kommer til at miste en lang række af deres jobs over de næste 20 år.

Disse funktioner kan overtages, fordi de allesammen er arbejde, der kan sættes en formel på. Rutine- eller analysearbejde, der kan gøres langt billigere, hurtigere og bedre, hvis der bliver sat en computer på. Det kommer til at gøre samfundet mere sikker og effektivt, men det kræver, at vi formår at omdanne vores samfund, så det ikke ender med, at der er en masse mennesker, der går ledigt.

Det betyder dog også, at vi ikke behøver at være eksperter i noget længere. Vi får systemer, der kommer til at kunne overtage arbejdet og vejlede. Så kan du selv udføre arbejdet. Eksempelvis finde ud af, om du er syg, reparerer din bil eller noget helt tredje.

EFTERLAD ET SVAR