Forside Generelt Plexiglas kan være løsningen på dit projekt

Plexiglas kan være løsningen på dit projekt

1245
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Du kan benytte plexiglas, der også bliver kaldet akryl, som en erstatning for glas. Plexiglas har flere fordele, specielt fordi det vejer meget mindre, faktisk en tredjedel af vægten af glasset, og det har samtidig en meget højere styrke. Derfor vil det ikke gå i stykker ved slag, på samme måde som glas ville have gjort. Du ser faktisk plexiglas langt flere steder, end du måske regner med. Det bruges til noget som billygter, tv-skærme, flyruder og meget mere endnu. Det er altså et produkt med mange alsidige anvendelsesmuligheder, og derfor kan det næsten med sikkerhed også være en god løsning til dit projekt.

Kan holde til meget

Plexiglas har en stor styrke, som betyder, at det kan holde til meget, da der skal meget kraft til, før det går i stykker. Derudover er det meget UV stabilt, hvilket giver det en god holdbarhed i forhold til vejret. Du kan derfor også sagtens benytte plexiglas til projekter, der foregår udendørs, uden at frygte at vejret vil tage for hårdt på det. Samtidig behøver du heller ikke være bange for, at glasset bliver gult eller uklart, som meget andet ellers bliver efter lang tid i sol og regn. Du får nemlig op til 30 års garanti mod netop disse ting ved nogle bestemte typer plexiglas. Der findes også specielle udgaver af plexiglas, som for eksempel er skudsikre, mens andre er lydafskærmende. Men på trods af den store styrke i plexiglasset går det ikke udover gennemsigtigheden. Det har nemlig en lysgennemgang på 92%.

Få dem i mange farver

Alt efter hvad dit projekt går ud på, er det ikke sikkert, at du ønsker, at dit plexiglas blot skal være almindeligt klart. Dette er heldigvis ikke noget problem, du kan få plexiglas i flere forskellige farver og strukturer. Du kan for eksempel vælge det i stærke farve, hvis det for eksempel skal bruges til lys. Eller du kan vælge en type plexiglas, der har en iskrystalstruktur på den ene side. Dette kan du vælge helt uden, at det har betydning for lysgennemgangen, denne vil nemlig være lige høj ved de forskellige strukturer. Ved de farvede glas vil du også opleve en farveægthed, der varer i rigtig mange år.

Hvor i hjemmet kan du for eksempel bruge det?

Der er rigtig mange forskellige projekter, hvor plexiglas kan være din løsning, så det er umuligt at nævne dem alle. Men plexiglas kan for eksempel bruges som afskærmning på væggen bag vasken på badeværelset eller i køkkenet. Det sørger for at beskytte væggen mod det vand, der vil sprøjte op på den. Her kunne det være rigtig fint at vælge plexiglas i en flot farve. Det kan også være, at du gerne vil have en dør i huset skiftet ud med en, du kan se igennem. Her er det en smart ide at bruge plexiglas i stedet for glas, da det vejer så meget mindre. Så behøver du heller ikke være bange for, at det går i stykker, hvis døren bliver smækket.

EFTERLAD ET SVAR