Forside Generelt Nye typer keramiske coatings på vej på markedet

Nye typer keramiske coatings på vej på markedet

790
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Keramiske coatings er i sig selv et relativt nyt fænomen, som ifølge Google Trends startede rigtigt i 2018 og siden da er interessen bare eksploderet.

Og det giver god mening.

Da:

En keramisk lakforsegling, giver dig den ultimative beskyttelse af din bil.

Hvad er en keramisk coating?

En keramisk coating er flydende nano-partikler, der når de hærder op – giver en hård overflade, der beskytter lakken på bilen. Det giver et beskyttende lag mo UV-stråler og andet nedfald, der vil sætte sig i coatingen, i stedet for den original lak du har på bilen.

Hvad med holdbarhed?

Som det er nu – er det producenten, der angiver holdbarheden og hvad du skal gøre for at overholde garantibestemmelserne. Det kan være at du med en 7 års coating eksempelvis skal til en årlig vedligeholdelse.

Nogle producenter er måske lidt optimistiske i deres holdbarhed og andre mere konservative. Det er derfor en god idé – når du skal ud og vælge dig en keramisk coating – at du får verificeret fra andre brugere eller andre testkilder.

Og så er der det med vaskehal. Hos langt de fleste producenter – må du ikke køre bilen i vaskehallen. Lige præcis det fænomen, bliver der gjort op med, med en ny dansk spiller på markedet. Krytex – https://www.facebook.com/krytex.denmark leverer en keramisk coating, som de garanterer kan holde i 12 måneder (men forventet meget længere) – og det er endda hvis du kører den i vaskehal op til 2 gange om ugen!

Det kunne andre producenter lære noget af.

Skal bilen stadig vaskes?

Ja – på trods af at de keramiske lakforseglinger er effektive til at beskytte bilen mod udefrakommende elementer, skal bilen altså stadig vaskes. Det gøres fortsat bedst som en håndvask, med periodisk behandling for nedfald i lakken, således at du får fjernet flyverust og tjære, inden at det udvikler sig til f.eks. rust på bilen.

Hvor kan jeg købe det?

Keramiske coatings kan du købe mange steder.

Anbefalingen herfra er at vælge et sted, der er certificeret til at kunne lægge en keramisk coating på din bil.

Ved at forhandleren er certificeret, har han fået træning i at lægge det specifikke produkt på din bil og ved hvad der skal gøres afhængig af standen på lakken, og hvad, der skal gøres hvis der skulle opstå udfordringer undervejs.

Listen over certificerede forhandlere kan findes på https://keramisk-coating.dk/.

Når du vælger en forhandler, er det altid en god idé at få referencer fra andre kunder hos den specifikke forhandler. Hør til deres oplevelse og erfaringer, så du også får en idé om effekten af den keramiske coating over tid – og ikke kun lige efter det er blevet udført, for at se om det er noget for dig.

EFTERLAD ET SVAR