Forside Generelt Ingen smartwatch under kørsel

Ingen smartwatch under kørsel

2663
0
DEL
navigation

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du har fulgt en lille smule med i nyhederne i de senere uger, har du nok bemærket, at der er kommet nye regler for klip i kørekortet. Tidligere fik man kun en bøde, hvis man brugte sin smartphone under kørsel. Dette er nu ikke længere tilfældet, og brug af mobiltelefon eller iPad under kørsel (som chauffør), koster nu mere.

Udover at det stadig giver en bøde, nu på 1500 kroner, så koster det også et klip i kørekortet ligesom du skal betale 500 kroner til offerfonden. Dette er en bøde for sig selv, og kommer oveni alle forseelser, der giver et klip. Det er nok de færreste der vil være helt uenige i, at dette er en dårlig ide. Mange ulykker sker fordi, man som bilist ikke er opmærksom, men er fokuseret på andre ting. Så hvis man gerne vil slippe for at tage et kørekort til bil igen skal man altså helt lade smartphonen blive i lommen.

Gælder også smartwatch

En ting der dog er en del, der ikke er klar over, er at denne regel ikke stopper ved smartphones, tablets og håndholdte GPS’er. Den gælder nemlig også ens smartwatch.

Der er mange tusinde mennesker der har et smartwatch fra eksempelvis Apple. På disse kan man læse beskeder, tjekke mails, skifte musik og så meget andet. Derfor er det blevet besluttet at smartwatches også går ind under disse regler.

Der er nok ikke den store tvivl om, at der kommer til at være en del, der kommer til at falde i den fælde. Der er nok heller ikke den store tvivl om, at politiet får sin sag for med dette, da det kan være svært at vurdere om en person blot kigger på tiden, hvilket naturligvis ikke er ulovligt.

Hvis man vil være helt sikker, er der dog en helt enkel løsning. Lad alt elektronik være, når du sidder bag rattet.

 

EFTERLAD ET SVAR