Forside Gadgets Giv jeres kirkeklokke et særlig præg

Giv jeres kirkeklokke et særlig præg

2179
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Giv jeres kirkeklokke et særlig præg

Lyden af kirkeklokker er noget, man ofte kan opleve i Danmark. Kirkeklokker har forskellige funktioner. De kan ringe ind til gudstjeneste, begravelser, dåb og andre store kirkelige begivenheder. Men kirkeklokkerne har også en arkitektonisk funktion – de udgør nemlig en del af den arkitektur, vi forbinder med kirker i Danmark.

Vikingeklokken var den første

Den første kendte kirkeklokke er den såkaldte vikingeklokke, der har fået sit navn, fordi den blev fundet i vandet uden for vikingens Hedeby i 1978. I dag kan kirkeklokken ses på Hedeby museum i Slesvig. Man har sporet, at kirkeklokken er engang fra 900-tallet, hvor kristendommen begyndte at komme til Danmark.

Kirkeklokker er kulturarv

I dag har vi i Danmark omkring 45 kirkeklokker, som er støbt før 1300-tallet. Trods deres mange år på bagen, er de stadig i brug den dag i dag. I dag er flere kirker dog også assisteret af nye automatiserede ringesystemer, men mange ringer også stadig med de gamle klokker på manuel vis.

En kirkeklokke skal behandles med finesse

Kirkeklokker er altså ikke et produkt, der skal efterlades i hænderne på tilfældige. Det er et produkt, der skal behandles med finesse og forsigtighed – det er trods alt, som sagt, kulturarv, man arbejder med. Nogle gange har de gamle kirkeklokker brug for renovering og service, og er det tilfældet for dig, så husk at find et team af eksperter, der kan assistere dig og din klokke professionelt – Læs mere her.

Nyere kirkeklokker kan dekoreres

I dag er der som sagt også mange kirker, som assisterer de ældre kirkeklokker med nyere modeller, som kan kobles til et automatisk ringesystem. Nogle vælger at give de nye klokker, som naturligvis ikke betragtes som kulturarv, et personligt præg. Kirkeklokker er som sagt en del af den arkitektur, man forventer at se i de danske kirker. Det forventes, at der er noget storslået og udsmykket at observere, når man træder ind i en kirke. I kan sætte et personligt præg på jeres klokker, så de udsmykkes endnu mere og samtidig tilføje mere betydning til redskabet. Der er fx nogle, der vælger at dekorere klokkerne med citater fra biblen eller et vers fra en salme.

EFTERLAD ET SVAR