Forside Generelt Dansk smartphone producent konkurs

Dansk smartphone producent konkurs

3143
0
DEL
ide2me

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Den danske smartphone producent ID2ME, som lancerede ID1 modellen tilbage i januar i 2016 er gået konkurs. Ambitionerne var i top, men salget og anmeldelserne var skuffende og det er altså endt med konkurs.

Den danskproducerede smartphone ID1, blev foruden det danske marked solgt i tyskland også. Salget i Tyskland var lige så skuffende og det er altså nu endt ud i en konkurs. Telefonen blev aldrig den succes som firmaet bag ved havde håbet. Allerede fra lanceringen af, skete de første skuffelser, da flere operatører valgte at gå ude om den danske smartphone. Det var kun Telia som tog telefonen i sortiment af operatører, og så elektronikgiganten Elgiganten. Få måneder efter lanceringen måtte begge forhandlere dumpe priserne, hvilke tyder på en al for høj prissætning fra start.

Billig men stadig for dyr

Rent prismæssigt er den danske smart ID1 billigere end både Galaxy S6 og iPhone 6S har været fra salgsstarten. Da Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge kom på markedet var prisen henholdsvis 5.499 kroner og 6.499 kroner uden abonnement for den billigste model. Ligeledes da Apple i september 2015 sendte deres iPhone 6S på markedet , hvor prisen for 16 GB-modellen var på 5.799 kroner uden abonnement. Den billigste iPhone 6S 16 GB vi har kunne finde i dag koster 5.179 kroner uden abonnement. Vi sammenligner altid køb af mobiltelefon uden mobilabonnement, når vi sammenligner de forskellige produkter.

Nogen har tabt penge – mange penge

Til start i projektet var der i alt skudt cirka 10 millioner kroner i ID2ME af ejerkredsen. Ejerkredsen bestod af Christina Agger, som dengang ejede mellem 66% og 90% af aktierne og af Enø-familien, som har en fortid i Pandora, var ligeledes med i ejerkredsen. Firmaet bag er erklæret konkurs, og vi har desværre ikke kunne fremskaffe oplysninger omkring salget af telefonen. Men en hurtigt hovedregning og en forståelse af det dårlige salg, kan vi hurtigt konstatere hovedaktionær Christina Agger har tab mange penge på det danske smartphone eventyr.

EFTERLAD ET SVAR