Forside Internettet CMS-systemer

CMS-systemer

1934
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det skal du være opmærksom på, når du skal have en ny hjemmeside

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du vil have lavet en ny hjemmeside. Her har vi samlet nogle af de vigtigste beslutninger, du skal tage stilling til, når du bestiller en ny hjemmeside.

Et CMS, også kaldet et Content Management System, er et indholdsstyrings- og vedligeholdelsessystem, som kan styre og vise en hjemmeside og dens indhold, og arbejder således både med tekster, billeder, menu, nyhedsbreve, SEO, video og meget mere. I dag er størstedelen af hjemmesider på nettet lavet i et CMS frem for helt fra bunden i HTML, og der findes mange forskellige CMS-udbydere.

Det mest populære CMS er i dag uden tvivl WordPress. WordPress hjemmesider er nemlig blandt de allermest brugervenlige systemer, hvilket betyder at det er utrolig nemt for lægmænd at lære dette system at kende. WordPress er også én af de stærkeste og sikreste systemer på markedet i dag. En ny hjemmeside i WordPress er således nem for dig at overtage og den er sikker mod hackere. WordPress gør det også muligt at skræddersy en hjemmeside på et utal af måder, både i forhold til design og funktionalitet – og WordPress hjemmesider giver dig også mulighed for at skalere din hjemmeside, så den kan vokse i takt med din forretning.

Smartphones og tablets bliver brugt mere og mere – og Google har faktisk allerede i et stykke tid nu udtalt at hjemmesider skal være mobilvenlige for at de kan opnå en god placering i søgemaskinerne. Det er derfor essentielt at du får lavet en hjemmeside, der ikke bare ser godt ud på desktop, men faktisk ser godt ud på alle skærmstørrelser, både desktop, bærbar, mobil og tablet. WordPress er et CMS, som faktisk er nem at gøre mobilvenlig. Det handler blot om at vælge et tema, der er mobilvenligt og automatisk tilpasser sig forskellige skærmstørrelser – eller også kan en dygtig webudvikler sagtens skræddersy et tema til dig, der også er mobilvenligt.

Der er nogle webbureauer derude, der tilbyder hjemmeside med meget lange bindingsperioder. Det betyder at du er tvunget til at have din hjemmeside liggende ved dem, indtil din aftale udløber. Din hjemmeside er på den måde ikke helt ”din egen”, og du får svært ved at samarbejde med for eksempel et marketingbureau i forhold til annoncering i søgemaskiner eller andet, fordi din hjemmeside ligger ved et andet bureau. Vær derfor opmærksom på bindingsperioden, inden du underskriver en aftale.

Mange webbureauer tilbyder i dag såkaldte supportaftaler, hvilket går ud på at du til enhver tid kan kontakte dem, hvis du oplever et problem med din hjemmeside. Det kan være alt fra at du gerne vil have indsat nye sider eller du er blevet hacket og din hjemmeside er blevet lukket ned. En supportaftale er uden tvivl pengene værd – specielt i dag, hvor sikkerhed er så utrolig vigtigt at det faktisk kan ødelægge en forretning, hvis man bliver taget med bukserne nede. En supportaftale sørger nemlig for at din nye hjemmeside er sikker og til enhver tid er opdateret.

EFTERLAD ET SVAR