Forside Generelt Skal du til at renovere husets ydre dele?

Skal du til at renovere husets ydre dele?

1659
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Husets ydre kan være en af de dyre poster, når det kommer til vedligeholdelse. Heldigvis er det også en af de poster, som ikke kræver den store udskiftning hvert år. Men er den store udskiftning på tide, så vil vi her komme med et par råd til, hvad du kan gøre dig af tanker. Miljøet kommer mere og mere på tale, og du kan faktisk lave nogle tiltag på husets ydre, som kan medvirke til et grønnere hus – både billedligt og bogstaveligt talt.

Grønt tag: Hvad er det?

Du har måske allerede hørt om de grønne tage, men du har endnu ikke sat dig helt ind i, hvad det egentlig betyder. Grønne tage er som regel lavet af sedumplanter, som er en fremragende planteart til tage. Et grønt tag er derfor, hvad det lyder til at være: et grønt tag lavet af græslignende planter. Det vil give din bolig et helt andet udtryk, og du vil opleve, at huset får en anden æstetik, som måske er den, du leder efter.

Udover at du får et smukt nyt og levende tag, vil du gøre noget godt for miljøet. Du kan finde dit nye grønne tag lige her: https://www.buus-ag.dk/. Grønne tage er nemlig gode i et klima som Danmarks, hvor det regner meget. Taget suger nemlig en stor del af regnvandet til sig, hvilket kan være en kæmpe fordel, når der kommer meget regn på kort tid, eksempelvis under et skybrud, hvilket betyder, at det vil være med til at aflaste kloaksystemer.

Skift dine vinduer ud, når du alligevel er i gang med taget

Hvis du har drømt om ovenlysvinduer, siden du flyttede ind i huset, så kan det være, at det er ved at være på tide, at du får lavet sådan nogle. Når du alligevel er i gang med at skifte taget, så kan det være en oplagt mulighed at få lavet disse ovenlysvinduer samtidig. Du kan sagtens have et grønt tag og ovenlysvinduer, det gør det blot mere hyggeligt at se ud ad.

Du kan finde en brugt vakuumløfter til glas, hvis du gerne selv vil i gang med et større gør-det-selv-projekt. Det er muligt at skifte vinduerne selv, hvis du har lidt erfaring inden for håndværkerfaget. Hvis du ikke har det, anbefaler vi, at du lader nogle professionelle gøre det hårde arbejde for dig, så du er sikker på, at dine vinduer bliver tætte og sidder ordentligt.

Vedligehold indkørslen

Selvom man ikke selv lægger mærke til sin indkørsel, så vil andre lægge mærke til den. Det handler derfor om, at du skal vedligeholde fliserne, stenene eller andet underlag, da indkørslen og husets ydre er en eventuel købers førstehåndsindtryk. Du kan derfor ikke nøjes med at have fokus på tag og vinduer. Det resterende ydre bliver også nødt til at spille og udvise kvalitet.

Du kan vedligeholde indkørslen ved, at der ikke gror ukrudt mellem fliserne eller op ad huset.

EFTERLAD ET SVAR