Forside Generelt Sådan skal du sidde foran computeren

Sådan skal du sidde foran computeren

2573
0
DEL
Sådan skal du sidde foran computeren

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Mange danskere arbejder på kontor og sidder foran computeren dagen lang. Vi får ofte tudet ørerne fulde af, at det er både usundt og skadeligt for kroppen at sidde på en kontorstol hele dagen, men alligevel er de færreste af os gode til at følge anbefalingerne. Men det er altså lige meget, hvor god og smart en kontorstol, du har, hvis du ikke sidder ordentligt. Derfor giver vi dig her et par tips til den bedste arbejdsstilling foran computeren.

Sid rigtigt på din kontorstol

Det ene element i din siddestilling er din kontorstol. Stolen skal have en højde, så du har begge fødder fladt på jorden, men lårene skal stadig hvile på sædet. Der skal gerne være cirka en hånds bredde fra sædet slutter til din knæhase.

Det allerbedste er at sidde med let spredte ben og den ene fod lidt foran den anden. Det åbner lidt op for hofteområdet og giver balance i ryggen. Ryggen skal i øvrigt være lige så rank, som når du står op. Du kan hurtigt mærke, hvordan du bedst opnår den position, og det er sådan, din ryg bedst slapper af.

Den rigtige afstand til computeren

Computerens placering i forhold til dig er den vigtigste faktor for, om du får ondt i nakke og skuldre. Computeren skal stå så langt væk, at du kan have albuer og underarm hvilende på bordet. Du skal også gerne sidde i en højde, hvor du kigger en smule ned på computeren. Du skal sigte efter en stilling, der svarer til at sidde ved en opslået bærbar computer, hvor skærmen jo også er lavere end ansigtet.

Hold pauser

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du holder mange pauser i løbet af dagen. Både hoved og krop har godt af at blive luftet 1-2 gange i timen, så sørg for at holde en pause cirka hver 40 minutter.

Gå en lille tur rundt på kontoret, så du får gang i blodomløbet og frisk luft til hovedet, så er du meget mere klar til resten af dagen.

EFTERLAD ET SVAR