Forside Generelt Sådan holder du en behagelig temperatur i hjemmet

Sådan holder du en behagelig temperatur i hjemmet

1837
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Både om sommeren og vinteren er det vigtigt at holde et sundt indeklima. Dette betyder selvfølgelig at holde luften i hjemmet god for lungerne, men det betyder samtidig at holde temperaturen behagelig året rundt. Der er flere måder at gøre dette på, som vi vil gennemgå her. Her er valg, som kan gøre de fleste glade, ligegyldigt om man foretrækker en hurtig og billig løsning, en miljøvenlig løsning eller blot at lave små ændringer i sin hverdag i stedet for at investere i et helt nyt varmeanlæg.

Radiator – overvej dit forbrug af varme

Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig radiatoren, som absolut er den mest anvendte metode til at varme hjem op i Danmark. Der er dog mange måder at bruge radiatoren forkert på, men til gengæld er det nemt at ændre sine vaner, så man i sidste ende både kan holde sig varm og tilpas hele året rundt og samtidig minimere eftervarmeregningen, som vi alle så tit frygter. De fleste radiatorer i danske hjem er vægradiatorer, altså radiatorer, som er installeret ved væggen. Helt optimalt bør en radiator være ved et vindue, altså ved et rums ydervæg, men nogle ældre boliger har radiatoren længst inde i rummet.

For at få den bedste varme for færrest penge er det vigtigt, at din radiators termostat kan måle på rummet, hvor meget varme den behøver at udlede. Hvis du derfor har møbler stående foran radiatoren, tøj og andet hængende henover den eller gardiner, som dækker termostaten, kan radiatoren altså ikke finde ud af, hvor meget varme den skal give dig. Mange tænker også, at de kan spare på varmeregningen ved kun at have en enkelt eller to centrale radiatorer tændt. Du sparer mere på at have en lavere gennemsnitlig varme på alle dine radiatorer end en enkelt, der kører for fuldt brag.

Brændeovn eller kamin – den traditionelle løsning

En brændeovn eller kamin kan holde stuen dejligt varm på de kolde vinteraftener. Selvfølgelig er det lidt sværere at temperere varmen, og en brændeovn kan så absolut ikke køle hjemmet ned, men denne gammeldags løsning har sin helt egen, unikke charme. En brændeovn kan dog godt være lidt hård ved miljøet, så er dette et vigtigt punkt for dig, kan du med fordel investere i sundere brændstof. Eksempelvis er træpiller rigtig gode til at minimere dit hjems carbonspor. Du kan derfor benytte eksempelvis 6 mm træpiller til at tænde for din ovn, så kan du få varmet godt op uden at svine alt for meget.

Luft-til-luft-varmepumpe – Spar penge med moderne teknologi

Foretrækker du en mere moderne løsning til opvarmningen, kan du i stedet for søge mod den smarte varmepumpe. Modsat, hvad dens navn måtte indikere, kan en luft til luft varmepumpe faktisk både varme op og køle ned. Der findes også luft-til-vand-varmepumpen, som kan varme dit brugsvand op. En luft-til-luft-varmepumpe er til gengæld den perfekte løsning til at temperere dit hjem. Oven i købet er den også særdeles miljøvenlig, da det er en grøn energikilde. Derfor er de også særligt populære til sommerhuse, hvor de modarbejder frost i vinterperioderne og samtidig kan køle sommerhuset ned, når de benyttes i de varme sommermåneder.

EFTERLAD ET SVAR