Forside Fremtiden Fremtidens arbejder er robot?

Fremtidens arbejder er robot?

2945
0
DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Midt i de store overenskomstforhandlinger i Danmark, kan man læse om medarbejdere ved internetgiganter, som må skippe pausen og benytte medbragte flasker som toiletremedier, og det stiller det helt store spørgsmål; er fremtidens arbejder en robot? Vi har kigget lidt på de seneste trends og givet vores bud.

Droner står for fragten

Droner har allerede revolutioneret mange ting. Luftfotografi, opmåling og krigsførsel er blevet gjort nemmere, hurtigere og mere effektivt. Men de lange perspektiver i droner er uendelige. Fremadrettet kan budbringere, fragtmænd og kurerservices erstattes af selvflyvende, intelligente droner, som sparer på miljøet og arbejder i højden. Det ville overflødiggøre mange arbejdere, men ville også gøre hverdagen nemmere og mindske trafikken markant.

Postservices kunne erstattes og pakker ville kunne leveres meget hurtigere og meget nemmere. Se engang, hvordan Amazon har forsøgt sig med droner for at sikre god kundeservice og bæredygtig levering:

Automatiseret transport

Tesla har allerede lanceret den eldrevne lastbil, som vil revolutionere bæredygtigheden indenfor godstransport, men tænk engang, hvad der kunne spares af ressourcer, hvis også denne var selvkørende. Hviletider, spidsbelastninger og andre menneskelige faktorer ville pludselig være ude af billedet, og motorvejstrafikken i hele den vestlige verden vil kunne revolutioneres og gøres markant mere grønt. Mange arbejdspladser ville på sigt gå tabt, men effektiviseringen ville samlet set kunne frigøre masser af spildtid for rigtig mange mennesker.

Rengøringsrobotten kommer?

Er man leder af egen virksomhed, eller arbejder man med HR, ved man, at erhvervsrengøring af høj kvalitet er essentiel for medarbejderes velbefindende og udvikling og kreativitet. Men det kan også være en bekostelig affære, og er et naturligt element at lade erstatte. Til hjemmet har man efter mange år kunne konstatere, at en robotstøvsuger ikke erstatter den daglige rengøring, og erfaringerne fra industrien viser også, at robotter og maskiner maksimalt kan understøtte menneskenes rengøring og være aktive medhjælpere. Det viser blot, at menneskets evne til at benytte knofedt endnu ikke kan mekaniseres.

EFTERLAD ET SVAR